Хасково

КЗК глоби повторно фирмите, имитирали мляко „Тонус“

Киселите млекаКомисията за защита на конкуренцията наложи глоба на „Бул Милк“ ЕООД Варна и „Млечна промишленост“ – Хасково“ ЕООД заради неизпълнение на нейно решение от юни миналата година. Според него двете фирми трябва да прекратят производството и разпространението на кисело мляко с марка „Тонус“, което имитира продукт на „Булмилк Тонус“ ООД – с. Конуш.

Заради това варненската фирма ще отнесе глоба от близо 85 хиляди лева, а „Млечна промишленост – Хасково“ – близо 33 хиляди лева.

Haskovo.info припомня, че миналата година КЗК установи, че „Бул Милк“ произвежда, а „Млечна промишленост – Хасково“ разпространява кисело мляко „Тонус“ в опаковка, която имитира продукт на конушенското дружество.То бе принудено да промени името на продукта си на „Конуш“.

Събраната информация по образуваното производство сочи, че фирмите са извършили незначителна промяна в графичното оформление на опаковката на киселото мляко, като по този начин са запазили цялостната визия и възможността за заблуда на потребителите.

Комисията счита, че подобно поведение представлява неизпълнение на постановеното от нея и противоречи на Закона за защита на конкуренцията. Със свое решение от 16 юни миналата година Комисията наложи глоби на фирмите-нарушителки. Тогава размерът на санкциите бе наполовина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
08.03.2011 21:06 21:06

Да ги затворят тия от млечна промишленост

Back to top button