Хасково

Община Хасково с 16 екопроекта, сред тях е кът за отдих на Кенана

Община Хасково e с 16 проекта в списъка на кандидатите за финансиране от Националната кампания „Чиста околна среда“ – 2022 г. на Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

И тази година конкурс на тема „Обичам природата – и аз участвам“ подкрепя изграждането на зелени площи, екокътове, класни стаи на открито, обществени места за отдих. Хасково има намерение да изгради кът за отдих на Кенана. Кметствата в Орлово, Големанци, Манастир, Текето, Войводово, Козлец, Гълъбец кандидатстват с идеи за изграждане на озеленени зони и спортни площадки. В конкурса участват и хасковските детски градини „Елхица“ и „Слънце“, детската градина в Конуш.

Класираните проекти на общини ще получат за реализация по 15 000 лв., а тези на училища, детски градини и центрове за подкрепа на личностното развитие – до 7 500 лв., уточняват от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button