Хасково

Задържаните за 96-те кг хероин остават в ареста

Атанас Мавродиев (от дясно)

Атанас Мавродиев (отдясно)

Атанас Мавродиев, Димитър Мъндев, Тенчо Желев и Димитър Янакиев – това са четиримата наркотрафиканти, които остават в ареста, реши днес Хасковският окръжен съд. Заседанието бе водено при закрити врати, тъй като бяха използвани специални разузнавателни средства за доказване вината на задържаните.

Haskovo.info припомня, че рекордното количество наркотик – 96 килограма бе задържано в събота при проверка на товарен автомобил с хасковска регистрация, превозващ цимент от Турция за България. Дрогата била разпределена в 183 пакета, сложени в 3 сака и 3 PVC торби. 

За тартори на групата са сочени братята близнаци от Любимец Атанас и Янко Мавродиеви. Те са ръководели транспортна фирма, регистрирана на името на съпругата на единия от тях. В момента Янко Мавродиев е в турски затвор за трафик на наркотици. Разплитането на канала през ГКПП „Капитан Андреево“ е станало след опит на брат му да го измъкне от затвора като плати между 200 хиляди и 1 милион евро „на черно“. Според прокуратурата при опит да намери бързо крупната сума Атанас Мавродиев неволно се издал, което е помогнало за разбиването на канала.

Сред задържаните, които остават в ареста, е шофьорът на камиона Димитър Мъндев, помагачът Тенчо Желев, който е съпровождал е пратката и е контактувал с боса и Димитър Янакиев, който в предишни случаи е прекарвал наркотик през Гърция за Турция и обратно.

Първоначално задържаните бяха 7, но впоследствие трима от тях бяха освободени.

Задържаните Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ОГЪНЯ
ОГЪНЯ
08.03.2011 21:24 21:24

На кладата всички заедно с кокошките им защото и те са кълвали от калоричното фуражче.А на ченгетата и прок*ратурата браво момчета.

Близнака си чеши мустака
Близнака си чеши мустака
09.03.2011 7:26 7:26

Браво, браво ама..пак ще им правят в панделата свирки и ще ги пуснатт след 1-2 мес и защо! Защото всички са помияри! Живеем в помиярска държава и никога няма да бъде различно….ако имаха шанса да ги пипнат в Иран например, вече щяха да ги ядът червеите но уви….България!

urfpr
urfpr
09.03.2011 9:10 9:10

…..“като плати между 200 хиляди и 1 милион евро „на черно“…

МИСЛЕТЕ МАЛКО КАТО ПИШЕТЕ. ДА СТЕ ЧУВАЛИ ДА ИМА ЛЕГАЛНО НЯКЪДЕ КАТО ДАДЕШ ПАРИ И ДА ТЕ ОСВОБОДЯТ ОТ ЗАТВОР. РАЗБИРА СЕ, ЧЕ Е НА ТЪМНО.

Back to top button