Хасково

Майстор на спорта по художествена гимнастика от Украйна вече тренира грациите в Хасково

Треньорката по художествена гимнастика от Украйна Юлия Чернова и две състезателки – Аиша и София, бяха официално посрещнати днес в залата на хасковския клуб „Аида“.

Председателят на клуба Яна Михайлова разказа, че Юлия е пристигнала в България в четвъртък следобед, а те са се запознали в събота. „Тя е уникален човек. Юлия има страхотно спортно минало – 6 г. е била в националния отбор на Украйна при Ирина Дерюгина. Чернова е заслужил майстор на спорта и участник на Олимпиадата в Атина през 2004 г.“, разказа Михайлова.

След началото на войната нашата федерация е пуснала призив към украинските треньорки, че са добре дошли в България. Мариета Дукова от Управителния съвет на федерацията и президент на клуб „Академик“ е казала на Михайлова за Юлия Чернова. Украинката избира да дойде в Хасково, защото вече имала пристигнали близки тук. Тя е настанена в село Орлово.

Аида

„За нас е чест да се докоснем до такъв специалист. Тя е стимул и пример за децата в залата“, каза още Яна Михайлова, която допълни, че двете малки украински гимнастички са още притеснени от драстичната промяна в техния живот, но се надява тук да се почувстват у дома си.

Юлия Чернова благодари за страхотното посрещане и за възможността за работа. Те са живели в град Николаев, но десетина дни след началото на войната го напуска. Юлия стига до България през Молдова и Румъния. Надява се след края на бойните действия да се прибере в Украйна, където са нейните роднини.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button