Хасково

11 млади астрономи на национална олимпиада

Мирослав Радомиров

Мирослав Радомиров

11 ученици ще представят Хасково на националната олимпиада по астрономия, която ще се проведе в Стара Загора на 26 и 27 март. Те бяха избрани на провелия се втори кръг на олимпиадата, на който се явиха 29 ученици, 20 от които възпитаници на Астрономическата обсерватория при местния Младежки център.

Мариела Драгиева от ОУ „Св. Климент Охридски“ е сред най-добре представилите се 250 деца от страната във възрастовата група 5-6 клас, за която този кръг бе последен.

От рекордния брой ученици, които ще се състезават на националната олимпиада в края на месеца, най-много са възпитаниците на Природо математическата гимназия – 7.

Сред тях е двукратният носител на бронз от Международни олимпиади по астрономия в Украйна /2007/ и Китай/ 2009/ Мирослав Радомиров, участничката в миналогодишната Международна олимпиада в Украйна Ивана Янкова и сребърният медалист от последната национална олимпиада Петко Ангелов.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button