Регион

Вандали посегнаха на спортна площадка за деца с увреждания

Вандали са изпочупили специалните спортни уреди на децата, които ползват услугите на Дневния център за деца с увреждания в Димитровград, съобщават от общината.

Някои уреди са счупени, а други са изкривени. Посегнато е на настилката. „Най-болезнено от всичко е, че точно сега, когато децата от Центъра започват да излизат навън, за да играят под топлите слънчеви лъчи, ги очаква разочарование“, казва директорът на центъра Ивелина Златева.

Вандали

Площадката беше изградена след широка благотворителна кампания, в която се включиха множество хора и фирми, за да могат децата с увреждания да развиват двигателните си функции, да се социализират при игрите и да са щастливи във външните си занимания на открито. Съоръжението отговаря на всички изисквания за безопасност за деца със специални потребности и бе единствена по рода си. Тя беше открита през 2019 година лично от тогавашния зам.-министър на социалната политика Зорница Русинова като една от най-ценните придобивки в този сектор в областта.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button