Хасково

Животински трупове сеят зараза, ветеринарите пас

Двамата братя с коститеТрупове на животни сеят зараза във вилна зона „Каменец“, алармираха живеещите там хасковлии Сергей и Андрей Синапови. Те са забелязали нерегламентираното сметище още през ноември миналата година. Направило им впечатление обаче, че сред боклуците има много кости и дори месо.

„Ребрата са много големи. Предполагаме, че са от крави. Костите са много – поне от 20-30 животни„, обясниха двамата братя. Според тях труповете се изхвърлят от цех. 

Това бунище е огнище на зарази. Тук наоколо хората си пасат животните, а после пият от млякото им“, коментираха Сергей и Андрей Синапови.

Haskovo.info се опита да подаде сигнал в Агенцията по храните в Хасково. Оказа се обаче, че единственият назначен в новосформираната структура е директорът д-р Джамил Читов, който е в болнични. Ветеринарните инспектори, които екипът ни откри заявиха, че от 18 февруари са без договори и не могат да приемат сигнала ни. Въпреки документалните неуредици д-р Таня Тодорова, която е главен инспектор в бившето РВМС откликна на проблема и обеща, че още утре ще бъде извършена проверка на място и резултатите от нея ще бъдат огласени.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

7 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
БАХ
БАХ
09.03.2011 18:54 18:54

Директора на новосформираната структура д-р Джамил Читов ,не е ли харманлийски депесар,който Иван Петров обещаваше да смени,а след като се спазариха с ДПС остави на още по-апетитен пост.Всички знаят,че костите са от Хасковски джамбази,които от години са под крилото на ДПС,респективно на Джамил Читов.Та кой му пука за зарази и изхвърлени кости

хасковлия
хасковлия
09.03.2011 19:27 19:27

Говорите глупости,Иван Петров с никой не се е спазарявал дори от Герб Хасково имаше предложение , кой да оглави новата структора.Читое е състодент с министъра и директно от министерството си го сложиха без да се зачита решението на Петров,а то е друго

Стара Планина
Стара Планина
09.03.2011 19:47 19:47

Всички ветеринари в Хасковско знаят,че Найденов и Читов не са състуденти,а са приятели още когото Министъра работеше като гл.секретар на НВМС по далаверо-икономическа връзка,Граничната служба в Свиленград и т.н.Министъра нали е от ГЕРБ,да не е от ДПС.Хората гласуваха за ГЕРБ да има промяна ,а не да остават провалените корумпирани кадри на ДПС.Така е и Разплащателната Агенция и в много други Регионални СЛужби.Така ,че Иван Петров не го оправдавайте.От Хасковско има “ депутати от ГЕРБ и те да не могат нищо да направят,просто е смешно или май са играли бая пари

Анонимен
Анонимен
10.03.2011 1:31 1:31

НЯМА СТРАШНО, ТЯ ЗАРАЗАТА ЩЕ ХВАНЕ САМО ИВАНУШКА П. ИВАНОВ, САМО ТОЙ ЩЕ ХВАНЕ НЯКОЯ БОЛЕСТ КОЯТО НА ЕСЕН ЩЕ ГО ТРЪШНЕ

ники
ники
10.03.2011 7:40 7:40

Два скелета и нищо повече .Най вероятно е да се провокира гражданско недоволство.В района има толкова скитащи кучета че при този студ и глад от скелетите за часове няма да остане и помен.Едва ли пък собствениците на месарски магазини ще си създават сами неприятности , и без това празни поради кризата, като изхвърлят кости в региона си.Г-н Петров , според мен правилно е избрал по малката злина / д-р Читов/ от двете / д-р Вълчанов/Протежето на м-р Найденов /д-р Вълчанов/ ,за който е сключено споразумение в присъствието на съдия за закрила и като награда за дадените показания срещу д-р Лавчев от Хасково, да е новия шеф на ОДБХ гр.Хасково.Много хитро Г-н Найденов.Г-н Петров трябва да знае че има много хитър, изпечен и комбинативен мошеник насреща си

свиленград
свиленград
11.03.2011 9:26 9:26

май не разбирате нещата.най опасния си остава д-р Вълчанов.негови са схемите за облагодетелстване от поста.прок*ратурата защо не се самосерира и да направи проверки на всички млеко и месо преработвателни предприятия ,цехови и магазини да види с очите си кой прави проектите им,кой им изготвя програмите за самоконтрол и т. н..всички те ще ви кажат че ако не се мине през ,,хигиен консулт“ на Пламен и Д-р Тодрова от ДВСК Хасково процедурата по отварянето им не минава при Д-р Вълчанов .ами вижте кои са в комисиите по одитите на предприятията.Кума на Д-р Вълчанов,неговата Д-р Тодорава и още една две подлизурки на Вълчанов.Ами вижте кога Д-р Вълчанов стана и шеф на службата/1999г./ и с чий протекции стана това.нищо не се е променило в тази служба и аз съм пострадалата от това…..

буба
буба
12.03.2011 8:40 8:40

Нищо и няма да се промени ,Тези двама разбойници платиха доста голяма сума пари чрез хора на Министъра и сега овладяха Агенцията по храните в Хасково.Така ,че дупе да им е яко на обектите в Хасково и на самите служители в Агенцията,че парите трябва да се избиват и пък има и месечни вноски.

Back to top button