Регион

Задвижиха процедурата за ремонт на разбития път Върбица – Скобелево

Агенция „Пътна инфраструктура“ задвижи процедурата за ремонт на разбития път Върбица – Скобелево с обявяването на обществена поръчка за избор на изпълнител на строителния надзор на очаквания от години основен ремонт.

Пътната отсечка е с дължина 11.612 км и свързва областите Хасково и Стара Загора. Ще бъде ремонтиран и стоманеният мост над река Марица, който е построен през 1932 г. и оттогава не е основно ремонтиран. Поради влошеното му състояние съоръжението е затворено за движение от 2010 г. Прогнозната стойност за консултантската услуга е 447 062 лв. без ДДС.

Офертите на участниците ще се приемат до 26 април. Предстои да стартират тръжните процедури и за избор на изпълнители на строително-монтажните работи.

Haskovo.info припомня, че в началото на годината от АПИ заложиха в програмата си за ремонти отсечки в лошо състояние в Хасковска област с обща дължина над 86 км. Заради някои от разбитите пътища през годините имаше протести, последвани от обещания за ремонт от държавата.

В програмата e заложен още текущ ремонт на международния път Е-80 от границата с Пловдивска област до Хасково, на пътя от Свиленград до село Маточина, на пътя Хасково – Минерални бани и на пътя от Симеоновград за Стара Загора. Предвижда се и основен ремонт на надлеза в Димитровград на Панорамния път до „Неохим“ и ТЕЦ „Марица 3“, както и на надлеза на пътен възел „Узунджово“ от „Техномаркет“ към Узунджово.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button