Регион

Сталевци протестират, спряха 4 автобуса

ПротестътЖителите на димитровградското село Сталево излязоха отново на протест рано тази сутрин. Недоволството на местните този път не е заради липсата на надлез, а заради намерението на италианската фирма „Асталди“, която строи високоскоростната жп линия в участъка Първомай – Свиленград, да бъде разрушен временният прелез

„Това ще отреже напълно пътя ни към нивите на хората“, жалваха се днес местните земеделски производители, които бяха категорични, че така няма да могат да обработват земите си. 

Причината фирма „Асталди“ да иска да премахне съоръжението е приключване на дейностите й в района на селото. Недоволни от това сталевци днес спряха 4 автобуса с над 100 пътници на БДЖ, които са превозвани по линията Първомай – Димитровград и обратно. 

Представителят на италианската фирма, който отговаря за обекта в селото Джузепе Бранда, наблюдаваше протеста през цялото време. Той не даде категоричен отговор дали прелезът ще бъде разрушен, но обясни, че построяването на надлез изисква проект и средства, които на този етап липсват.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button