Хасково

Задържаха 38-годишен, планирал да взриви бомба в дома на отвлечен

38-годишен български гражданин с инициали М. Г. М. е бил задържан на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да напусне страната без документи за самоличност, съобщават от Хасковския окръжен съд.

Пловдивчанинът се издирва за 6 тежки престъпления в Швеция, като има издадена Европейска заповед за арест. Издирван е за престъпления, свързани с отвличане на хора и грабеж, опит за тежко изнудване, подготовка за общоопасно унищожение, изключително тежко престъпление с наркотици.

През 2020 г. българинът заедно с други лица в района на Стокхолм, чрез принуда са се опитвали да убедят отвлечен да им изплати 3 милиона шведски крони. Той планирал да взриви бомба в дома на задържания или в дома на негови близки. Престъплението е извършено в рамките на организирана престъпна дейност.

Хасковските магистрати са го оставили в ареста, като гаранция за явяването му пред съда в делото по екстрадиция. Определението подлежи на обжалване пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button