Хасково

Отпада извънредната епидемична обстановка, маските са препоръчителни

От 1 април в страната отпада извънредната епидемична обстановка и противоепидемичните мерки.

Вече не е задължително носенето на защитна маска за лице на обществени места, спазването на физическа дистанция, ограниченията в броя на лицата, които могат да посещават едновременно обекти на закрито, ограниченията при посещение на присъствено обучение, забраната за свиждания в болниците и заведенията за социални услуги. Спират работа COVID-зоните.

Според Главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев и след отпадане на извънредната обстановка е силно препоръчително носенето на защитна маска за лице в градския транспорт, лечебните заведения, както и когато има струпване на много хора на открито.

От 1 април остава в сила изискването за предоставяне на цифров COVID сертификат на ЕС за ваксинация, преболедуване или отрицателен резултат от PCR или антигенен тест или аналогичен документ на граничните пунктове.

36 нови случая на коронавирус са регистрирани през последното денонощие в Хасковска област, съобщават от областния оперативен щаб. Заразените са от общините Димитровград, Ивайловград, Любимец, Минерални бани, Свиленград, Симеоновград, Тополовград, Харманли и Хасково. Сред тях е акушерка от МБАЛ – Харманли.

Починал е мъж на 78 г. от община Харманли. 98 пациенти с COVID-19 се лекуват в болница. Вчера в региона са поставени 36 дози ваксина.

27 297 са потвърдените случаи на инфекцията в Хасковска област от началото на пандемията, като 1 501 са починали.

1 143 са новозаразените в страната при направени 14 092 теста. 17 са починали, а оздравелите са 5 133. 1 944 са настанени в болница, като 219 са в интензивни отделения. Поставени са 1 698 дози ваксина.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button