Хасково

Общинска стража и камери дебнат нелегалните превозвачи

ImageДа се изгради видеонаблюдение по спирките и да се назначат общински служители, които да следят за нерегламентирани превозвачи, за да се прекрати нелоялната конкуренция – около това предложение се обединиха днес превозвачи от Хасково и Димитровград. Те разговаряха с представители на ДАИ и областната дирекция на МВР на специална среща, организирана от община Димитровград. Местните транспортни фирми се жалваха, че търпят загуби заради нелегалните превозвачи, които обират пътниците им по спирките. 

Началникът на отдел „Охранителна полиция“ Ангел Цанков поиска съдействие от превозвачите – всеки месец или на тримесечие шофьорите на автобусите да подават сигнали за коли, извършващи нерегламентиран превоз. „Само заради натиска, който ще им окажем и разпитите, на които ще ги привикаме, шофьорите ще се откажат от тази дейност“, смята Цанков.

Кметът на Димитровград Стефан Димитров пое ангажимент да съдейства и назначи общински служители на всяка спирка в града. „Техните правомощия обаче се изчерпват с това да сигнализират за нередности автомобилните инспектори и полицаите, както и да не позволяват престой на автомобили по спирките“, подчерта градоначалникът. Той получи уверение от транспортните фирми, че ако институциите си свършат работата, билетчето за автобус няма да се повишава, за да не се ощетяват пътниците.

Началникът на Автомобилна администрация – Хасково Антон Ставрев също приветства идеята за видеонаблюдение. „За нас снимковият материал е доказателство, което ще издържи и в съда“, бе категоричен той. Ставрев допълни още, че с промените в закона инспекторите вече имат право да спират автомобила от движение за 6 месеца, ако имат доказателство, че той извършва нерегламентиран превоз.

Стефан Димитров

Стефан Димитров

Антон Ставрев

Антон Ставрев

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Alex
Alex
10.03.2011 17:59 17:59

Добре е замислено,ама пак ще се заобикаля.Просто ще се спира някъде по-далеч от спирките и камерите и толкоз.

Анонимен
Анонимен
10.03.2011 19:47 19:47

6ima fanat za golemia prast

asen
asen
11.03.2011 8:40 8:40

ami tiq nelegalnite sa taxita i te si pla6tat vsi4ko da ne bi te da vozqt kartofi za6to gi debnat koi kadeto iska tam da se ka4va

n77n
n77n
11.03.2011 11:35 11:35

Dobre de .Za6to niakoi ne popita horata kakvo iskat??? Na tiah im e mnogo po dobre da se ka4at na niakoi ot taka nare4enite ,,nelegalni,,!Te sa po redovni ot drugia transport.Mai-nikoi ne go interesuva mnenieto na Horata! A tezi ,,neredovnite,, kakto gi nari4ate,ne pla6tat li i te danaci,lizenzi i taka natatak?????? Eiiii niama opravia tazi darjava.Hubava rabota ama БЪЛГАРСКА.

n77n
n77n
11.03.2011 11:48 11:48

Ами ти бе Кмете (Стефан Димитров) !!! Няма ли за какво да харчиш парите на Общината,че ще ми слагаш на всяка спирка Лентяи да бездеистват и да си чоплият сополите по цял ден?????
Защо не мислите с тези глави поне малко,преди да говорите и обещавате такива Глупости????

n77n

Back to top button