Любопитно

Весел хоров концерт за Деня на хумора и шегата в Хасково

Весел хоров концерт „Да се посмеем, да попеем“ изнесоха тази вечер от детски хор „Орфей“ в хасковския младежки център. Диригент е Елена Цветкова, а на пианото се представи Ирина Радилова.

Певците от всички възрастови групи поздравиха публиката с Деня на хумора и шегата. Песните, включени в концертната програма са весели, закачливи и носят послание за усмивка. „Смешка“ от Борис Карадимчев, „Обърквация“ от Рада Славинска, „Бабина игра“ от Красимир Милетков са само част от произведенията, които прозвучаха в концертната зала на центъра.

Концерт

„Такъв хоров концерт не е бил изнасян досега в нашия град, защото той е далеч от схващането за архаична, скучна и непонятна музика. Песните са само от български композитори и са с забавен текст и лесно запеваема мелодия. Идеята ни е да зарадваме нашите приятели, нашата публика и да създадем пролетно настроение у хората“, каза Елена Цветкова.

Концерт

Тази изява поставя началото на своеобразен маратон за орфейци. След две седмици те ще се включат в концерти от националната инициатива на Български хоров съюз „България пее“ в Хасково и Пловдив. На 18 май ще пеят в София, от 1 до 5 юни отново ще се включат в проекта „Детският хор на България“ с концерти в София и Бургас и на 19 юни в Пловдив. От 3 до 7 юли ще се включат в хоров лагер в Приморско по проект „България и Норвегия пеят заедно“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button