Хасково

Ремонтират спортните игрища на две училища в Хасково

Обществена поръчка за ремонт на спортните игрища на две хасковски училища обявиха от общината.

Прогнозната стойност е 376 892 лв. без ДДС. Офертите на кандидатите ще бъдат отворени на 21 април.

Предстои ремонт на футболното игрище на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, намиращо се в непосредствена близост до физкултурния салон на гимназията. Съществуващата асфалтова настилка на игрището е в сравнително добро състояние. Ще се извадят съществуващите бордюри по дължината на този участък и на тяхно място ще се изпълни ивична стоманобетонова основа. Ще се ремонтират стъпалата към сградата на физкултурния салон. Ще се демонтират съществуващите футболни врати.

Върху съществуващата асфалтова настилка се предвижда изпълнение на армирана бетонова настилка с дебелина 10 см и армирана с мрежа. Върху нея е предвидено полагане на саморазливна спортна настилка от два слоя. Първият слой е комбинация от СБР гранули и полиуретанов биндер, положени машинно. Вторият слой е комбинация от ЕПДМ гумени гранули и полиуретанов биндер, също положени машинно. Настилката ще бъде безфугова с дебелина 16 мм. Върху новата спортна настилка трябва да се разчертае игрище за футбол. Предвижда се доставка и монтаж на две футболни врати за минифутбол с мрежа.

Планиран е ремонт и на комплекс от игрища на ОУ „Любен Каравелов“, които са в непосредствена близост до сградата на общежитието на Езиковата гимназия.

Северното игрище е за футбол и хандбал. През годините то е било покрито с тартанова настилка, която към настоящия момент липсва. На място е останала само бетоновата настилка. Същата е в сравнително добро състояние. Необходимо е в някои участъци да бъде почистена и ремонтирана. След възстановяването на бетоновата настилка на игрището се предвижда върху нея да се положи изкуствена трева. Върху новата спортна настилка трябва да се разчертаят в различен цвят маркировки за игрище за минифутбол и хандбал. Предвижда се доставка и монтаж на врати за хандбал и минифутбол.

По дължината на цялото игрище от юг се намира бетонов улей, по протежение на който са разположени четири шахти. Три са пълни с пръст и растителност, и са с липсващи предпазни капаци. Най-западната шахта е със запазен капак и е в по-добро състояние от останалите. Предвижда се улеят и шахтите да се почистят добре от пръст и растителност, да се продухат и ремонтират.

При улея, по цялата дължина има денивелация на терена, която се преодолява със съществуваща стеничка, с обрушена в някои участъци повърхност. Необходимо е в тази част на терена да се почисти тревната растителност и да се ремонтира стената, като се шприцова в компрометираните места със силен бетонов разтвор и по цялата й дължина се изпълни нова циментова замазка.

В северната и източната си част футболното игрище завършва с бетонови бордюри, които са обрасли с трева. В тези участъци се предвижда оформяне на тротоари с армирана бетонова настилка, а съществуващите бетонови бордюри при преценка следва да бъдат подменени.

В близост са разположени баскетболно и волейболно игрище. Съществуващата настилка е асфалтова, в изключително лошо състояние. На много места същата е силно напукана, разкъртена и е прорасла с растителност. Предвижда се демонтаж на съществуващите баскетболни кошове. Ще се развали съществуващата асфалтова настилка. Предвижда се да се изпълни нова основа от трошен камък и настилка от плътен асфалтобетон. Ще се положат нови вибропресовани бетонови бордюри около асфалтовата настилка.

Върху новоположеното асфалтово покритие да се разчертаят маркировките за баскетболно и волейболно игрища. Предвижда се доставка и монтаж на оборудване за двете игрища, включващо два броя баскетболни конструкции с табло, ринг и мрежа и комплект волейболно оборудване – закладни части, колони, обтегачи, мрежа и др.

Предвижда се ремонт и подмяна на защитно метално съоръжение около комплекса от игрища. Ще се ремонтират трибуните и стълбищата към тях, като се предвижда разбиване на съществуващо и изпълнение на ново стълбище от изток, а това което е разположено западно от трибуните ще бъде ремонтирано, като се изпълни нова бучарда по стъпалата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button