Хасково

Тубдиспансерът-специализирана болница, работи по 6 клинични пътеки

Ирина Караманова

Ирина Караманова

След като са защитени всички необходими критерии, от началото на годината бившият Диспансер за пневмофтизиатрични заболявания вече е Специализирана болница, каза пред Haskovo.info управителят д-р Ирина Караманова. Новото лечебно заведение е с второ ниво на компетентност. В болницата работят общо 14 лекари- назначен е един нов лекар в Клинична лаборатория, както и биолог с висше образование.

„Това е много добре за Хасковска област, защото сега при нас се лекуват и болни с хронични белодробни заболявания, а не само с остри, както беше до миналата година“, поясни д-р Караманова. Сключени са договори със Здравната каса и в момента се работи по всички 6 клинични пътеки за белодробни заболявания при само 2 за миналата година.Лекуваните пациенти с туберкулоза в момента са 16, а тези с други белодробни заболявания- 30. 

Засега обаче все още не са сключени договори с Министерството на здравеопазването за болните с туберкулоза и за тяхното лечение средствата са само по клиничните пътеки на Здравна каса и от заделените средства от миналата година, съобщи д-р Караманова. по думите й се очаква всеки момент този договор да се сключи.

Липсата на тези пари е наложило икономии за Специализираната болница. 7 души от персонала, сред които работещи в Микробиологична и Клинична лаборатория, са с намалено работно време. Така са избегнати съкращения, обясни д-р Караманова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
vadi
vadi
11.03.2011 23:06 23:06

На вниманието na ggeo – Георги Христов от Хасково.нет! Да прочете и да не се прави на много знаещ.

Back to top button