Хасково

Акция: Колани и каски под прицела на пътните полицаи в Хасковска област

Специализирана превантивна акция за използване на обезопасителни колани и каски по време на пътуване провеждат през тази седмица от Пътна полиция – Хасково, съобщават от областната дирекция на МВР.

Проверките са за използването на колани от водачите и пътниците в автомобилите, на каски от мотоциклетистите и от пътниците, които возят, както и за използване на детски обезопасителни системи при превозване на малки деца в автомобилите. Акцията е част от мерките, които се предприемат за намаляване на пътния травматизъм. Неизползването на предпазните средства увеличава риска от сериозни наранявания и дори смърт при инциденти на пътя.

В операцията ще бъдат включени максимален брой полицаи, които имат правомощия за осъществяване на дейност по Закона за движение по пътищата. Освен за обезопасителни средства, пътните полицаи ще следят и за пренос и употреба на алкохол и наркотици, издирвани лица и за други нарушения на пътя.

Специализираната полицейска операция ще продължи до 10 април включително.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Иван
Иван
04.04.2022 21:49 21:49

Оо тия 2мата пед@ли са тръгнали с моторетките.

1111
1111
05.04.2022 8:29 8:29

Ща намерим еййй

Боклуци
Боклуци
05.04.2022 10:37 10:37

Както винаги загрижени за здравето на хората ! :)))))

Back to top button