Хасково

Безплатна психологическа помощ за украинците в Хасковска област

Безплатна психологическа помощ за украинците в Хасковска област предоставя димитровградската фондация „Подари усмивка“, съобщават от областната администрация.

Социалният педагог и психолог Наталия Делчева даде днес първа консултация на украинка с дете, в което по думите на майката се забелязва тревожност. Срещата между тях се състоя в Областна администрация, където и занапред, когато е необходимо, ще бъдат осигурявани помещения, за да се извършват подобни консултации.

„В зависимост от конкретната ситуация, може да отиваме при хората, те да идват при нас или на друго определено място, за да ги улесняваме максимално. Психологическата помощ ще е както за родители, така и за техните деца. Заниманията може да бъдат индивидуални и групови. Ако се установи еднотипна тревожност, е възможно да се провеждат групови срещи“, заявяват от фондацията.

От „Подари усмивка“ имат готовност да подготвят консултации през пролетната ваканция, както и следващи – съботно-неделни, като за целта хората трябва да изявят желание. Независимо от формата, смисълът е да се свали напрежението от децата, за да се върне доколкото е възможно нормалността в детството им. В консултациите имат готовност да се включат и доброволци на фондацията.

При необходимост от психологическа помощ, за контакти с Наталия Делчева, тел. 088 577 9742, както и на Фейсбук страницата на фондация „Подари усмивка“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button