Хасково

Безплатна психологическа помощ за украинците в Хасковска област

Безплатна психологическа помощ за украинците в Хасковска област предоставя димитровградската фондация „Подари усмивка“, съобщават от областната администрация.

Социалният педагог и психолог Наталия Делчева даде днес първа консултация на украинка с дете, в което по думите на майката се забелязва тревожност. Срещата между тях се състоя в Областна администрация, където и занапред, когато е необходимо, ще бъдат осигурявани помещения, за да се извършват подобни консултации.

„В зависимост от конкретната ситуация, може да отиваме при хората, те да идват при нас или на друго определено място, за да ги улесняваме максимално. Психологическата помощ ще е както за родители, така и за техните деца. Заниманията може да бъдат индивидуални и групови. Ако се установи еднотипна тревожност, е възможно да се провеждат групови срещи“, заявяват от фондацията.

От „Подари усмивка“ имат готовност да подготвят консултации през пролетната ваканция, както и следващи – съботно-неделни, като за целта хората трябва да изявят желание. Независимо от формата, смисълът е да се свали напрежението от децата, за да се върне доколкото е възможно нормалността в детството им. В консултациите имат готовност да се включат и доброволци на фондацията.

При необходимост от психологическа помощ, за контакти с Наталия Делчева, тел. 088 577 9742, както и на Фейсбук страницата на фондация „Подари усмивка“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button