Регион

Майката на откритото в контейнер починало бебе го оставила в банята след раждането

Момченцето, чието тяло беше открито в контейнер за боклук в Димитровград, е родено живо и е починало час след това, сочат данните от аутопсията, съобщават от прокуратурата.

Тялото беше открито от работеща наблизо жена преди седмица. След подадения сигнал майката е разпозната по камери от близката фитнес зала. Полицаите направили връзка и с подаден ден по-рано сигнал, че жена се е заключила в банята, но тогава ги отпратила като обяснила, че всичко е наред.

21-годишната жена от новозагорското село Радецки родила вкъщи. В апартамента били и двете й други деца, близнаци на 2,5 години, както и неин познат. Разследването установило, че новороденото било завито в хавлия и оставено в банята, където починало час по-късно.

Жената е с повдигнато обвинение за умишлено умъртвяване на новородено. Законът предвижда до 8 години затвор. Съдът е постановил постоянна мярка задържане под стража.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Непознат
Непознат
05.04.2022 4:44 4:44

А на този познатият, който е бил там, не е ли повдигнато обвинение за съучастничество, щом не е потърсил помощ за спасяването на детето? Цирк ли е отишъл да гледа или какво?

Back to top button