Регион

Намериха близо 1 кг. златни накити в багажа на 27-годишна

27-годишна румънка е обвинена в контрабандата на златни накити на стойност 84 707 лв., съобщават от прокуратурата.

На 1 април на ГКПП „Капитан Андреево“ пристигнал автобус с чужда регистрация, пътуващ от Турция за Румъния. По метода „анализ на риска“ той е селектиран за щателна митническа проверка. В багажа на 27-годишната пътничка митничарите намерили укрити златни накити. Според експертизата на вещото лице откритите 920,73 грама бижутерийни изделия били от 14-каратово злато и са на обща стойност 84 707 лева.

Контрабандните златни накити са задържани. Спрямо румънката е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на Окръжна прокуратура – Хасково.

Голямо количество сребърни изделия са открити при друг случай, съобщават от Агенция „Митници“. На 29 март на пункта пристигнал лек автомобил БМВ, управляван от холандски гражданин от сирийски произход, който пътувал сам от Турция за Нидерландия. При извършената щателна митническа проверка в куфара между личния багаж на мъжа са открити пакети, съдържащи недекларирани сребърни изделия в търговски количества. Според експертната оценка накитите са от сребро проба 925 с общо количество 3547 грама на стойност 21 282 лева. На нарушителя е съставен акт по Валутния закон.

За първото тримесечие на годината митничарите на „Капитан Андреево“ са задържали 50 кг. недекларирани златни и сребърни накити на стойност близо 3 000 000 лева.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button