Хасково

Кастрираха 397 бездомни кучета за 3 г. в Хасково, 36 са осиновени

397 бездомни кучета са кастрирани за 3 години в общинския приют в Хасково, сочи Годишният отчет за изпълнение на дейностите по Програмата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на общината.

През 2019 г., когато беше открит приютът, са кастрирани 232 кучета, на следващата година бройката е 105, а през миналата година тя намалява до 60 кучета. Най-много сигнали има от квартал „Червена стена“ и Източна индустриална зона. През трите години са осиновени общо 36 кучета.

Все още се очаква да заработи новият кучешки приют на територията на бившето летище „Узунджово“. Тече съгласувателна процедура с Агенцията по храните, съобщиха за Haskovo.info от Община Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
222
222
05.04.2022 15:38 15:38

123

?!?
?!?
05.04.2022 23:59 23:59

Кога да очакваме да третират тревните площи против кърлежи, комари, флеботомуси, протозои, опасни и за хората? А обособени малки зони за извеждане на кучета по кварталите? Имаха ли инициатива по повод 4 април – световен ден на бездомните животни, подобна на тези на пловдивския общински приют? В доста градове изградиха тренировъчни съоръжения в кучешки паркове, вендинг апарати за храна и вода на животните, чешми за животните, имали такива и в Хасково? Какви са функциите на общинския приют, телефон, работно време, сигнали в почивни дни, разходите за животните по цени на тракийския университет ли се отчитат?

Back to top button