Хасково

Търсят кой да поддържа пътищата в региона за 171 млн. лв., уволнения в бранша

Обществена поръчка за избор на изпълнители за поддържане на републиканските пътища в Хасковска област за следващите 3 години обявиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Дължината на пътната мрежа в областта е 1 011 км., а прогнозната стойност е 98 800 000 лв. За поддръжката на автомагистрала „Марица“ с дължина 135 км ще са необходими още 72 250 000 лв.

Изпълнителите трябва осигуряват текущо поддържане, зимно и ремонтно- възстановителни работи при аварийни ситуации. В текущия ремонт е предвидено отстраняване на отделни повреди по пътното платно и възстановяване на разрушени отводнителни съоръжения, както и ремонт на пукнатини и неравности по пътното платно. Фирмата ще трябва да запълва фуги на пътни съоръжения, да укрепва откоси и да оформя банкети. Включено е и ежемесечно почистване на битови отпадъци по магистралата.

Междувременно масови уволнения на работници се задават в пътностроителния бранш в Хасково преди началото на активния строителен сезон, алармират от фирмите. Една от доскоро най-големите компании АБ АД например са подали уведомление до Регионалната служба по заетостта, че уволняват 171 служители. Става въпрос за строителни работници, машинни оператори, ръководители, техници и служители от администрацията.

Освобождаването на служители се очаква да започне от 26 април и да продължи до 30 май, съобщиха за Haskovo.info от службата по заетостта.

Решението е взето на общо събрание на фирмата. Причината е в неизплатени средства за свършена работа. Според строители ситуацията е подобна и в други компании.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button