Регион

Кон за 20 хиляди евро спечели кушията в Харманли

Тюмен и Митко БойковЖребецът Тюмен, чиято пазарна стойност е 20 хиляди евро, спечели Тодоровденската кушия в Харманли. Четириногото, което е собственост на Митко Бойков, грабна първото място в категорията „Най-гиздав кон“.

В надпреварата с двуколките най-бърз бе Валентин Ходжев с кон Гладиатор, а при ездата – Емил Руменов с кон Горун.

Атрактивно за събралите се в местността „Козлука“ бе състезанието с каруци, където надпреварата спечели Юлиян Йорданов с кон Поли. 

Кулминацията настъпи по време на състезанието „Конят – моят най -добър приятел“. При него двама мъже товарят с дърва каруца, правят обиколка на терена и след това я разтоварват. 

Заедно с конете, внимание на празника беше обърнато и на други четирикраки. Традиционната киноложка изложба бе съпътстващата проява на кушията. Отличен бе ротвайлерът на Петко Куртев.

Наградите както всяка година осигурява община Харманли.

Image Image
Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Горски
Горски
12.03.2011 19:42 19:42

Това с дървата какво състезание беше а?Май и тия които организират кушиите са за връзване а?

Горски
Горски
12.03.2011 19:48 19:48

Това е голям народен празник,не го правете на две стотинки и половина с тия глупости.Надбягванията с коне е нещо красиво,нещо неповторимо не намесвайте циганските неща в този празник.

Back to top button