Хасково

321 са украинците в Хасковска област, имат нужда от летни дрехи

321 са вече украинските граждани на територията на Хасковска област, като са основно жени и деца, съобщи след поредното заседание на кризисния щаб областният управител Катя Панева.

Те са настанени в хотели и частни домове. 186 са получили временна закрила. Бягащите от войната украинци вече имат нужда от летни дрехи и обувки. БЧК – Хасково е подпомогнал с хранителни продукти 24 семейства.

Катя Панева

45 заявления са подадени за еднократна социална помощ, като 2 жени вече са получили по 375 лв. Още две фирми са заявили желание да наемат украинци, като две жени са насочени към работодателите. Още едно дете ще бъде записано на училище, а други две – на детска градина в Хасково.

В РПЦ – Харманли има открито място за издаване на временна закрила. Продължават да пристигат украинци, но други пък напускат областта и страната – някои заминават за Франция, а други за Мексико.

22 коментара

 1. За тях нови Дрехи с етикети,а вие си носете закупените дрехи от втора употреба…

  1. Нашите български роми са явно по приемливи от украйнците надявам се, като стане време за пенсия ромчетата да ви ги искарат, а не да чакат от вас

 2. Който ги кани , да ги храни и облича ! Магазини втора употреба в хасково бол ,да вървят да си купуват от там ! Там дрехите са от Европа към където те се стремят ! Никой не ги е искал тук !

 3. Може ли такава агресия и злоба, всички вие имате блузки в чужбина, как биха се чувствали те, ако обществото се отнася с такава дискриминация към тях?! Спрете малко се, чии интереси обслужвате по тоя идиотски начин?

  1. Точно така Калина права си всички сме емигранти или ще бъдем и другите западноевропейски държави не ни искат и ни смятат за гето и по-лоши и от ромите, затова да бъдем по-добри от европейците и да ги приемаме, защото ако очаквате ромите да ни искарат пенсиите или да се върнат младите хора в България значи сте с жълта книжка или ви трябва такава

  2. Точно така Калина права си всички сме емигранти или ще бъдем и другите западноевропейски държави не ни искат и ни смятат за гето и по-лоши и от ромите, затова да бъдем по-добри от европейците и да ги приемаме, защото ако очаквате ромите да ни искарат пенсиите или да се върнат младите хора в България значи сте с жълта книжка или ви трябва такава

 4. Имам само латексови кожени и BDSM дрехи.
  Нови са с размер М. Костюм на медицинска сестра, котка, домашна прислужница и доминираща работодателка.
  Къде мога да ги доставя.

  1. Не се ебаваи на ситуацията на хората ако изпаднеш и ти или ближните ти в такава ситуация да те видим какво ще направиш ти. Съчуствие малко хора в тази скапана държава имаме нужда от съчуствие първо към ближните си, после и към околните около нас и накрая и към чуждите хора. Затова сме толкова скапана държава всички мрънкаме на думи, като стане време за действие или някои да управи това за което не доволстваш всеки гледа да не се занимава и да предаде топката към някои друг само да не е той. Пък ако някои посмее да даде на друг човек нещо повече от колкото на българския Бай Ганьо – злоба и завист само ще получи.

  2. Не се ебаваи на ситуацията на хората ако изпаднеш и ти или ближните ти в такава ситуация да те видим какво ще направиш ти. Съчуствие малко хора в тази скапана държава имаме нужда от съчуствие първо към ближните си, после и към околните около нас и накрая и към чуждите хора. Затова сме толкова скапана държава всички мрънкаме на думи, като стане време за действие или някои да управи това за което не доволстваш всеки гледа да не се занимава и да предаде топката към някои друг само да не е той. Пък ако някои посмее да даде на друг човек нещо повече от колкото на българския Бай Ганьо – злоба и завист само ще получи.

 5. Бежанците от Сирия нямат ли нужда от дрехи, или те са втора ръка хора, може би, защото не са по хотелите и за това нямат нужда от нищо!!!!!!! ГОЛЕМИ САМАРЯНИ ГОЛЯМО ЧУДО!!!!!!!

 6. Има евтини дрехи във вторта упортеба – поне половината град си купува от там, и те да си купуват! Обаче имам сериозни съмнения, че по-хубавите дрехи с етикет се заделят за нашите хора или се подменят.. то затова е напънът за такива… Или ги връщат и си вземат пари в брой..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button