Регион

45 пожара за три дни в Хасковско гасиха огнеборци

ПожариНа 45 пожара са се отзовали през изминалите три дни огнеборците, съобщават от Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението„.

Къща в симеоновградското село Свирково се е подпалила заради неправилно използване на отоплителни уреди. Пламъците са изпепелили 10 кв.м. от покрива на жилището.

80 кв.м. от покрива на селскостопанска постройка, 30 бали фураж и 5 куб.м. дърва са изгорели при пожар в хасковското село Долно Големанци. Причината – детска игра. В събота следобяд пожар е лумнал в гора на разклона за тополовградското село Сакарци. Заради небрежност при боравене с открит огън е унищожена 1 дка иглолистна гора. Компютърна и комуникационна техника пък е изгоряла при пожар в офис на харманлийска фирма. Причината за инцидента е късо съединение.

В неделя огнеборците са гасили и товарен автомобил „Мерцедес“ в Любимец. Инцидентът се е разминал само с унищожен пластмасов калник на камиона. През почивните дни са изгорели и 3 контейнера за отпадъци в Любимец и Свиленград заради небрежност при боравене с открит огън.

Огнеборците са се отзовали на още 38 пожара без материални загуби в Хасково, Димитровград, Харманли, Любимец, Стамболово, Симеоновград, Свиленград, Тополовград,  Ивайловград, Маджарово и Минерални бани. Гасили основно сухи треви, комини и отпадъци.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button