Хасково

Административният съд – трети по натовареност в страната

Дело в АС, архивХасковският административен съд е трети по натовареност в страната за първото шестмесечие на миналата година, сочи отчетът на съдилището. От близо 1500 заведени дела магистратите не са успели да приключат 189. 

В едномесечен срок са завършени близо 450 дела, при 430 за 2009 г., а в срок до 3 месеца – 1052 дела, при 1074 за 2009 г. Тенденцията е към намаляване на срока за разглеждане и приключване на делата. „Заслугата е на работещите в съда 5-ма магистрати, които макар и в непълен числен състав полагат неимоверни усилия за бързо разглеждане и приключване на делата“, се казва в отчета.

Освен областния град съдебният район на Хасковския административен съд включва още 11 общини и 89 кметства, а също така седалището на Митница- Свиленград и два гранични контролно- пропускателни пункта – ГКПП „Капитан Андреево“ и ГКПП „Капитан Петко войвода“. В съдебния район попада и ГПУ-Свиленград. През тази година  се очаква да бъдат открити и транзитни центрове за настаняване на чужденци в Любимец и с. Пъстрогор, които при необходимост също ще бъдат обслужвани от Административен съд – Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
смешко
смешко
14.03.2011 15:15 15:15

бре тия са се скъсали да работят кога почиват дявол знае особено тая антоанета иванова от окръжното деловодство ако мога ще я скъсам от ––

Back to top button