Хасково

Лекарската колегия осъди агресията срещу медиците в Хасково

„Категорично осъждаме и оценяваме като акт на насилие и жестокост поредното нападение срещу колеги – екипа на спешна помощ, отзовал се на адрес в помощ на нуждаещ се“, се казва в декларация на Управителния съвет на Районната лекарска колегия – Хасково.

Позицията на колегията идва ден след като д-р Сибел Шабан и медицинската сестра Мариана Атанасова бяха нападнати от роднините на пациент в тежко състояние. „Всеки един медик се нуждае от безопасни условия на труд, за да съумява да работи пълноценно и ефективно в полза на пациентите, а основната отговорност на институциите е да осигурят тази сигурност на работното място“, се казва още в декларацията.

В нея се изказва пълна подкрепа към медиците и се призовават отговорните институции за бързи и ефективни присъди. От лекарската колегия настояват за предприемане на решителни законови действия, които да предотвратят бъдещи посегателства над медицински персонал.

Д Е К Л А Р А Ц И Я

от УС на РЛК – Хасково

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,

            Отново сме свидетели на посегателство над личността на български медици. Категорично осъждаме и оценяваме като акт на насилие и жестокост поредното нападение срещу колеги – екипа на спешна помощ, отзовал се на адрес в помощ на нуждаещ се.

            Изразяваме и изключителната си загриженост, че подобни актове на вербална и физическа агресия срещу медицински служители по време на изпълнение на служебните им задължения, не са безпрeцедентни.

            Всеки един медик се нуждае от безопасни условия на труд, за да съумява да работи пълноценно и ефективно в полза на пациентите, а основната отговорност на институциите е да осигурят тази сигурност на работното място. 

            Управителният съвет на Районна лекарска колегия – Хасково  декларира своята пълна подкрепа към колегите и апелираме към всички отговорни институции за бързи и ефективни присъди на деятелите и активно прилагане на законовия инструментариум.

            Призоваваме за предприемане на решителни законови действия, които да предотвратят бъдещи посегателства над медицински персонал.

Двама са задържани за нападението над медиците в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Не си пращайте роднините да се лекуват в Хасковска болница
Не си пращайте роднините да се лекуват в Хасковска болница
07.04.2022 13:10 13:10

Ами като сте некадърници ще ви бият…И ДОРИ ЩЕ ВИ Е МАЛКО!!!

Убихте човека защото не знаете да си вършите работата.

Има си хас!
Има си хас!
07.04.2022 18:44 18:44

Има си хас да не пишете декларации! Защо ли не дадат думата на пациентите ви? Какви случки ще разкажат! Крайно време е да падне тази защита на лекари и да им се търси отговорност!

Back to top button