Хасково

22 сигнала за проблеми с водата до Асоциацията по ВиК – Хасково

22 жалби и сигнали са подадени през 2021 г. до Асоциацията по ВиК – Хасково, сочи годишният й отчет.

Жалбите са основно за безводие и некачествена вода в Хасково и селата по областта. Две от жалбите например са от тополовградското село Устрем, където хората се оплакват от качеството на водата, нейната цена, невъзстановени настилки при аварии и липсата на инвестиции. От Асоциацията са отговорили, че проверката е показала, че липсва отклонение в качеството на питейната вода, а инвестициите във водопроводната мрежа в селото през годината са на стойност 2 775 лв.

За некачествена питейна вода и лошо стопанисване на съоръжения са сигнализирали от ивайловградското село Покрован. Изискани са действия от ВиК, като е почистен резервоарът на селото, направена е реконструкция на вливната система в резервоара и е боядисана помпената станция. Изградени са отводнителни канали около каптажите, за да се премахне мътността на водата във водопроводната мрежа при интензивни валежи.

Има сигнал от РЗИ – Хасково за влошено качество на водата в ивайловградските села Черни рид, Планинец и Белополци, изключени по неизвестни причини от мониторинга на ВиК. Изпратено е запитване до водното дружество, което е останало без отговор.

Сред останалите сигнали са такива за безводие и слабо налягане в няколко села, включително и в хасковски квартали. Отговорът на ВиК е, че основно през лятото има недостиг на вода от вододайна зона „Ябълково“. Има жалби за надвзети суми, които са възстановени, за аварии и невъзстановени улични настилки при тяхното отстраняване.

Отчетите за дейността и изпълнението на бюджета на Асоциацията за 2021 г., както и приемането на бюджета за 2022 г. ще бъдат разгледани на неприсъствено общо събрание на 10 май. Преди това на априлската си сесия хасковският общински съвет трябва да реши как да гласува представителят на община Хасково, като предложението е това да бъде със „За“ по трите точки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button