Хасково

Златко Латев представя „Нашенци“

Златко Латев

Златко Латев

Първата изложба под надслов „Нашенци“ ще покаже на 25-ти март в Кърджали хасковският фотограф Златко Латев. През май експозицията ще бъде представена в Американския колеж в Благоевград, след това в Кюстендил, а до края на годината и в Хасково, София, Приморско, Стара Загора.

Майсторът е подбрал 25 фотографии от типа социален портрет, правени през последните 4-5 години. Сред тях има и такива, с които е завоювал международни награди. „Това е репортажен портрет, но показан по художествен начин. Представям обикновения човек в неговото ежедневие – вкъщи, на двора, на улицата“, обяснява Латев. Според него творбите са силно въздействащи, но непродаваеми. Портретите са в едър план и в цял ръст. 

„Обикновено ме познават като пейзажист, но портретът също ми е силна страна„, споделя авторът и разказва как при пътуванията си из Източните Родопи, предимно Кърджалийско и Смолянско, освен природата е заснел и тези хора, като преди това е контактувал с всеки един от тях. Понякога хората не желаят да се снимат и е нужно време да ги убедя да го направят, казва още фотографът. В изложбата ще бъдат показани все възрастни хора от обезлюдени райони, но това е фотография, която пресъздава естествения живот и която е предизвикателство за автора си. Според него най-трудно обаче се снимат деца и затова следващата му изложба вероятно ще е точно такава- портрети на деца.

Image Image

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button