Регион

Отварят граничния пункт Ивайловград – Кипринос

ГКПП Ивайловград – Кипринос на българо-гръцката граница се очаква да бъде отворен от понеделник, съобщи във фейсбук кметът на община Ивайловград Диана Овчарова.

„Щастлива съм да споделя една дългоочаквана от всички ни новина! От понеделник, 6 часа сутринта, отваря ГКПП Ивайловград – Кипринос“, написа Овчарова. Пунктът беше затворен от гръцките власти през юли 2020 г. заради пандемията.

Жителите на Ивайловград настояват за неговото отваряне, за да се отпуши бизнесът в региона.

Изискванията за влизане в Гърция са същите като на останалите гранични пунктове с южната ни съседка. От всички пътници, навършили 5-годишна възраст, ще се изисква сертификат за ваксинация – валиден 270 дни, сертификат за преболедуване – валиден 180 дни, отрицателен резултат от PCR тест, направен 72 часа преди пътуването или от бърз антигенен тест, направен 24 часа преди пътуването, съобщиха за Haskovo.info от Гранична полиция. От понеделник се възстановява пропускането и през граничния пункт Златоград – Термес.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Сашо
Сашо
10.04.2022 13:12 13:12

Хубаво е като се публикува информация-тя да е пълна!Отваря се пункта, но при определени условия!

Анонимен
Анонимен
10.04.2022 23:42 23:42
Отговор до  Сашо

Условията са същите както на всички останали гранични пунктове с Гърция. Няма нищо по-различно специално за този пункт

Back to top button