Хасково

19 хасковлии искат финансова помощ за лечение от общината

19 заявления за отпускане на еднократни финансови помощи на нуждаещи се граждани са постъпили в община Хасково.

Комисия е определила, че на 13 от тях могат да бъдат отпуснати помощи за лечение на заболявания. Останалите 6 обаче не отговаряли на условията, посочени в Правилника за предоставяне на еднократните финансови помощи в полза на гражданите на община Хасково, става ясно от докладна на председателя на общинския съвет Таня Захариева за сесията на 15 април. Предлага се да им бъдат отпуснати суми в размер от 500 до 2 000 лв.

В проектобюджета за тази година, който ще бъде разгледан на априлската сесия, са предвидени 70 000 лв. за еднократни помощи за здраве в полза на гражданите. Сумата е завишена с 40% спрямо предходната година с цел да бъдат подпомогнати повече нуждаещи се граждани.

Предвидени са и средства за сметка на общинската отговорност за финансиране на процедури „ИН ВИТРО“ и „ИН ВИВО“ на семейства и лица, живеещи на семейни начала на територията на община Хасково с репродуктивни проблеми в размер на 100 000 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button