Хасково

4 фирми от областта със знак „Безопасни храни“

Хлебна промишленост - Харманли„Хлебна промишленост“ – Харманли, кланица „Мони мес“ – Хасково, колбасарски цех „Нолев“ и заводът за безалкохолни напитки и минерални води „Стил – плюс“ получиха днес сертификати по международния проект „Качество на храните“, който се изпълнява от Федерацията на потребителите в България.

Така тези фирми вече ще могат да поставят знак „Безопасни храни“ на произвежданата от тях продукция, а потребителите ще бъдат спокойни, че си купуват качествени стоки, поясни председателят на местната структура на Федерацията на потребителите Емил Георгиев.

кланица Мони месТой допълни, че четирите дружества са първите в България, които получават такъв сертификат и припомни, че проектът „Качество на храните“ се реализира в още 5 държави – Португалия, Испания, Румъния, Словакия и Германия.

На връчването на сертификатите присъства и председателят на Федерацията на потребителите проф. д-р Йовчо Топалов. Той съобщи, че и други фирми могат да кандидатстват за подобен документ и припомни, че България отбелязва днес за 20-ти път Международния ден на потребителя.

колбасарски цех Нолев Стил - плюс

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
pydi
pydi
15.03.2011 20:23 20:23

emo, kade rabotoi jenati

az
az
16.03.2011 8:35 8:35

за хляба и месото съм съгласна,ама за безалкохолното…….. не съм.Там има такива вредни оцветители, помислете малко, кое и е безобидното на лимонадата, как и правят жълтия цвят????

Back to top button