Хасково

Моноспектакъл показва какво се случва с децата от домовете

АктьоритеПремиера на моноспектакъла „Търсачи на щастие“ от Димитър Никленов ще се играе тази вечер на сцената на Младежки център. В ролите зрителите ще видят 17-годишните ученици Йосиф Хаджиев и Кристина Славова

„Пиесата има за цел да накара обществото да се замисли какво става с децата от домовете след като напуснат институцията“,  обясни ръководителката на театър „Арлекин“ Румяна Георгиева. Йосиф ще се превъплъти в ролята на дете от дом, което влиза в затвора. За да оцелее, през цялото време говори по телефона с момичето, в което е влюбен. Едновременно с това затворникът се явява и разказвач. Така авторът успява да покаже другата му страна – човек с богата душевност.

„Когато написах пиесата се допитах до известния режисьор Съби Събев. Той бе категоричен, че много трудно ще намеря хора, които да изпълнят този текст и дори предложи Асен Блатечки“, разказа авторът Димитър Никленов. Димитър Никленов и Румяна Георгиева„Когато Румяна Георгиева ми се обади, че ще правят този спектакъл, много се зарадвах и в същото време се притесних. Видях обаче едно много добро изпълнение от страна на Йосиф и Кристина и съм спокоен, че премиерата ще мине добре“, коментира Никленов.

Той допълни, че след Хасково „Търсачи на щастие“ ще се играе в Старозагорския затвор и на сцената на местния театър. Предстои превод на пиесата на турски и представянето й в Истанбул.

Хасковските зрители ще могат да гледат спектакъла тази вечер от 18:00 часа. На премиерата са поканени представители на община Хасково, дом „Асен Златаров“, Защитеното жилище за младежи, деца от домовете и възпитатели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

6 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
ооооооо
ооооооо
15.03.2011 17:09 17:09

супер ама невярно-че от кога дават телефони на затворниците…
Абе тия хора като пишат що поне малко не проверят дали е така то бива бива художествена измислица ама чак пък толкова…..
И като знам как Румянка ще го направи…..малееее.Театралничене и гримаси само осакатява децата които искат наистина да играят театър. Децата в детските градини са по естествени и по-добри актьори от нейните.Няма ли кой да я спре тая жена бе-псевдо режисьорка евала за старанието но като професионалист…..

111111111
111111111
15.03.2011 17:33 17:33

То бива, бива завист, но чак пък толкова! Като не познавате човека не го хулете излишно. За нея достатъчно говорят спечелените първи места на всички фестивали. Ако имате проблем със собствената си реализация не си го изкарвайте на РУМЯНКА.

Красимира Дамянова
Красимира Дамянова
16.03.2011 0:48 0:48

Браво на младежите- театрали! Браво, Руми!:) И не слушай мърморковците- винаги има такива!:) Просто продължавай!

Живко Железанов
Живко Железанов
16.03.2011 14:22 14:22

Всички сте много компетентни и устати когато сте скрити зад никнейма или аватарчето си.Защо не си написа поне малкото име? Така,така… клавиатурни бойци!

Никленов
Никленов
24.03.2011 21:19 21:19

Не бих искал да отговарям на въпроси, които ги зададават хора, който не са разбрали текста. Първо, затворникът си е вече вкъщи, а в всяка къща има телефон, дори и той да не работи. И второ, ако внимателно сте вникнали в текста, то би било за вас една художествена импровизация на мисълта. Когато, някой се опитав да критикув, нужно да е наясно си драматургията.
Колкото до изпълниелите Йосиф Хаджиев и Кристина Славова и двамата са супер.
Благодаря Ви млади актьори. Бъдещето е пред вас.

Димитър Никленов
Димитър Никленов
23.04.2011 20:05 20:05

Радвам се, че има такива млади и таланливи изпълнители. Бъдещето на Йосиф Хаджиев и Кристина
Славова е определено- актьори в истинския смисъл на думата. Румяна Георгиева е много добра режисьорка, която заслужава внимание.
Не бих искал да говоря за драматургията си, защото това бих го направил с хора, които разбират.
Още веднъж Ви млагодаря за хубавия спектакъл.

Back to top button