Хасково

3 293 престъпления, регистрирани в област Хасково през 2010 г.

Сградата на ОД на МВР Хасково3 293 криминални престъпления са регистрирани през 2010 година на територията на хасковска област, сочи анализът на тукашната дирекция на МВР.

Цифрата е със 166 повече спрямо 2009 година. Увеличението се дължи основно на престъпленията, свързани с незаконно преминаване и превеждане през границата, както и кражби. Разкрити са малко повече от половината престъпления.

През 2010г. са извършени 2 убийства с известен извършител и един опит за убийство. От 7 блудства са разкрити 4, изнасилванията за периода са 7, от които разкрити са 6.

Икономическите престъпления в хасковска област през 2010 година са 634. Установените щети са за близо 11 милиона лева. През 2009 година те са били 4 милиона лева.

На представянето на анализа вчера следобяд са присъствали областният управител, председателят на Окръжния съд и окръжният прокурор на Хасково, които са дали положителна оценка за работата на областната дирекция. Директорът на ГДБОП комисар Милчо Енев е поздравил полицейските служители в Хасково за добрите резултати, съобщиха от пресцентъра на дирекцията.

Пълният анализ на ОД на МВР Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button