Хасково

ВСС обяви конкурс за председател на Окръжен съд – Хасково

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет откри процедура за избор на административен ръководител на Окръжен съд – Хасково.

Причината е, че през месец май изтича мандата на председателя на съда Миглена Тянкова. Предложения за назначаване на административни ръководители могат да се правят в едномесечен срок от датата на обнародване на свободната длъжност в „Държавен вестник“. Това е вторият мандат на Тянкова. Тя не може да участва в конкурса, защото има ограничение за заемане на поста до два мандата.

Междувременно за сведение е прието възражението на председателя на Районен съд – Харманли Минка Китова срещу решение на Съдийската колегия на ВСС с което е открита процедура за преназначаване на 1 магистрат от Районен съд – Харманли в Районен съд – Пловдив. Китова счита решението за неправилно, предвид високата натовареност на харманлийския съд. Тя се мотивира със статистическите данни, според които действителната натовареност на съда по брой дела за разглеждане месечно от 1 съдия през първото полугодие на 2021 г. е 65,83.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
От Париж с любов
От Париж с любов
12.04.2022 19:26 19:26

Кралят е мъртъв!Да живее Кралят!

Back to top button