Хасково

Община и Общински съвет комуникират с писма в съда

Заседанието на Административния съд До месец Хасковският административен съд ще се произнесе по казуса законни или не са скобите в синя зона. Днес бе второто заседание по делото, чрез което Община Хасково иска отмяна на решение на местния Общински съвет.

Нито една от институциите днес не бе изпратила представител в съда. Председателят на тричленния съдийски състав Теодора Точкова прочете писмо от адвоката на общината Иван Иванов, който заявява, че е възпрепятстван и трябва да се яви на наказателно дело във Върховния касационен съд. Чрез документа той обявява, че няма нищо против да бъде даден ход на делото и моли съдът да отмени решението на общински съвет от 26 ноември миналата година. 

Haskovo.info припомня, че тогава по предложението на представителна група „Всички за Хасково“ с председател Златко Марчев бе прекроена Наредбата за обществения ред при ползване на пътни превозни средства и осигуряване на безопасност на движението на територията на община Хасково. Приетото предложение отмени поставянето на скоби на автомобили при неправилно паркиране в синята зона. От наредбата отпаднаха и текстовете, които позволяват на кмета на общината да определя таксите за освобождаване на автомобилите.

На днешното заседание на Административния съд не присъства и представител на Общински съвет – Хасково. Местният законодателен орган също бе изпратил писмо по искане на съда от предишното заседание, в което се казва, че предложението за промяна на Наредбата не е било публикувано на интернет страницата на Общински съвет.

Представителят на Окръжна прокуратура – Хасково Елена Катранджиева заяви, че решението на местния парламент е взето в нарушение на процесуалните правила и поиска отмяната му. Причината – нарушен е  чл. 26, ал. 2 от Закона за нормативните актове, според който заинтересованите лица трябва да имат възможност да се запознаят с новите текстове в 14-дневен срок.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button