Хасково

Окончателно оставиха в ареста майката на откритото в контейнер бебе

Хасковският окръжен съд остави окончателно в ареста 21-годишната жена, чието мъртво бебе беше открито в контейнер за боклук в Димитровград.

Тя е обжалвала определението на димитровградския съд, с което й е наложена най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“. Хасковските магистрати обаче са отхвърлили жалбата й. Те са преценили, че ако остане на свобода жената от новозагорското село Радецки може да се укрие, защото няма установена адресна регистрация и живее временно под наем в Димитровград. Отделно се е опитал да прикрие следите от извършеното престъпление, допълват от съда.

Haskovo.info припомня, че жената е обвинена, че на 27 март след раждане в банята на жилището е умъртвила бебето си, а после го е изхвърлила в контейнер за боклук. Тялото беше открито от работеща наблизо жена.

След подадения сигнал майката е разпозната по камери от близката фитнес зала. Полицаите направили връзка и с подаден ден по-рано сигнал, че жена се е заключила в банята, но тогава ги отпратила като обяснила, че всичко е наред. В апартамента били и двете й други деца, близнаци на 2,5 години, както и неин познат.

Ако бъде призната за виновна я грози до 8 години затвор.

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button