Спорт

Пета поредна шампионска титла за Васил Ривов

Националът Васил Ривов от хасковския карате клуб Вадо-рю за пети пореден път стана шампион на България при мъжете в дисциплината кумите в категория до 67 кг.

Държавното първенство по олимпийско карате за всички възрасти се проведе в София. В него участваха 800 каратеки от 34 клуба от страната.

Васко заедно с олимпийската ни шампионка Ивет Горанова са основните състезатели, от които родната федерация очаква медал от предстоящото в края на месец май в Турция Европейско първенство по карате за мъже и жени. Следващата седмица от 22 до 24 април Васил ще участва в Премиер лига по карате в Португалия. Това състезание ще е не само важна контрола за българските каратеки, но то е първото след световното първенство в Дубай в края на миналата година, от което се събират точки за участие в Европейските игри следващата година в Полша 2023.

Карате

От карате клуб Вадо-рю Хасково на държавното участваха още Стилиян Язаджиев, Мария-Веселина Велева, Марио Костов, Денис Халил и Кристина Павлова. С медали се завърнаха Стилиян Язаджиев – сребро при момчетата 2010 г. категория +55 кг., Мария-Веселина Велева – сребърен медал при момичетата 2008 г. категория +54 кг., Денис Халил – бронзов медал при момчетата 2009 г. категория +55 кг.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button