Хасково

Виктория Ламбрева от „Рона“ – втора на световно първенство

Виктория10-годишната Виктория Ламрева от балетна формация „Рона“ стана втора с танца си „Дилбар“ на Световно първенство по танци в италианския град Лигнано. В нейната категория танцьорите са били общо 17, разказа хореографът Милена Налбантова.

Освен плакет Виктория е и с парична награда. В бели денс момичето е останало четвърто от общо 22-ма танцьори. Виктория е открила и гала концерта на финалната вечер на турнира.

ГанимеДругата участничка от балетна формация „Рона“ – Ганиме Такиева, е седма в бели денс шоу от общо 24-ма участници в нейната категория.

При класическия стил Ганиме е 13-та от общо 35 състезатели. Нейна конкуренция обаче са били танцьори с европейски и световни титли, занимаващи се с танци професионално, разказа Милена Налбантова.

Както Haskovo.info писа Виктория и Ганиме са първите танцьорки от България, участвали на този форум. Тази година в него се представиха над 4 000 участници. Хореографът Милена Налбантова се надява следващата година „Рона“ отново да се представят достойно на това първенство.

Балетната формация ще участва във фестивала „България танцува“ в Димитровград, а в края на месец май и в Петия отворен фестивал по бели денс в Хасково.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button