Любопитно

Д-р Ясен Калайджиев стана член на Съюза на българските писатели

На последното си заседание Управителният съвет на Съюза на българските писатели утвърди за нови членове 13 автори. Сред тях е д-р Ясен Калайджиев, приет в секция „Белетристика“.

Роденият в Хасково писател е автор на два романа и две стихосбирки. Има множество награди от литературни конкурси. Негови творби са публикувани в литературните списания „Пламък“, „Алтера“, „Български страници“, канадското електронно списание „Ерунсмагазин“, литературни алманаси и сайтове.

Гостувал е на читателската аудитория в Русе, Стара Загора, Кърджали и други градове по покана на тамошни културни институции. „Модерността, актуалността, новаторството, съвременното звучене e в основата на неговите предпочитания, на художествената му визия, на книгите, на творческата му природа“, гласи оценката на литературния историк Йордан Нанчев.

Актуално днес звучи интервю на д-р Ясен Калайджиев пред електронна медия: „Убедил съм се, че няма по-важни послания към хората от това да се призоват към доброта и любов. Сред лудостта на нашето съвремие имаме нужда най-много от това.“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button