Любопитно

Професор по психология обучава хасковски младежи в Италия

Група ученици и учители от хасковската ПГТАТ „Н. Й. Вапцаров“ се завърнаха от международен обмен в Италия, похвалиха се от гимназията.

Участваха петима ученици от 11 клас, придружавани от двама учители. В Сан Пелегрино Терме хасковските младежи обменяха опит със свои връстници от Италия, Румъния, Турция и Полша. Темата на петдневната среща бе справяне с гнева, конфликтите и емоциите. Хасковските ученици участваха активно в решаването на казуси и ситуации, в симулации, дискусии и дебати. По време на срещата учениците се обучаваха чрез интересни интерактивни методи по темата от италиански преподаватели и професор по психология от университета в Бергамо.

Гимназия

Учениците посетиха местната община, бяха приети от кмета и участваха в симулация на Общински съвет. Участниците избраха свой кмет, а ученикът Васил Тодоров бе избран за общински съветник. Младежите посетиха и известна фабрика в града. Културната програма даде възможност н участниците да се запознаят с историческите и културни забележителности на град Бергамо.

Предстоят подобни срещи в Полша и Турция, а през следващата година хасковската гимназия ще бъде домакин на такава международна проява.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button