Хасково

4 хасковлийки на фестивал на жените в изкуствата

ХасковлийкитеЧетири представителки на местната творческа гилдия ще участват в Първия фестивал на жените в изкуствата „SWAN“ (Support Women in Arts Now) в България. Това съобщи за Haskovo.info организаторът на събитието и председател на управителния съвет на Фондация „Арт нова“ хасковлийката Деси Димова.

Сред поканените е художничката Татяна Форева, която в момента временно изпълнява длъжността директор на галериите в областния град. В първия в страната Фестивал на жените в изкуствата  “SWAN“ ще се включат още хореографът на танцов ансамбъл „Златна Тракия“ Златка Тимонова, куклената актриса Таня Евтимова и майсторката по озеленяване и декорации с цветя Мариета Деспова.

Проявата, която е под патронажа на столичния кмет Йорданка Фандъкова, ще се състои от 6 до 10 април в Центъра за култура и дебат „Червената къща“ в София.

Част от участничките ще проведат уъркшопи по изработка на свещи, рисуване на тъкани, Lady Style Hip Hop, фолклорни танци и здравословно хранене. Финалът на фестивала ще постави премиерата на „Пеперудена магия“ на хасковския куклен театър „Дани и Деси“.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button