Хасково

Калта попречи на извозването на костите от незаконното сметище в м. Каменец

Събирането на коститеНерегламентираното сметище с кости в местността Каменец край Хасково трябваше да бъде разчистено днес. Калта обаче попречи на екарисажната кола от Варна да достигне до мястото, затова процедурата бе отложена.

Все пак работници на „Титан“ със специални облекла струпаха на купчини разпръснатите животински кости, които крият опасност от зарази.

„Сигнализирахме различни институции – Община Хасково и РИОСВ, но не получихме съдействие и ние се заехме. Това се прави за сметка на ветеринарната служба.“, съобщи д-р Таня Тодорова от Агенцията по храните. От екоинспекцията заявиха, че разчистването на животински отпадъци не е в задълженията им. Заместник- кметът на общината Кирил Керанов пък от своя страна се позова на Закона за ветеринарномедицинската дейност, според който разчистването на частни терени не е задължение и на общината.

Междувременно д-р Христо Вълчанов обяви, че са стартирали проверки на магазините за транжиране на месо в областта. Целта е да се установи дали транспортираните  до екарисажа количества кости отгаварят на действително продаденото месо. По думите на д-р Вълчанов няма да се проверяват кланици, тъй като те имат разрешително да колят само прасета, а костите в местността Каменец, са от едър рогат добитък.

Вижте още във видео репортажа

 Събирането на костите  Събирането на костите

 

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
производител от региона
производител от региона
18.03.2011 12:47 12:47

г-н Петров , не допускайте това протеже на министър Найденов да разиграва театри.Къде е бил той като н-к ДВСК през последните 2-3-5 год.за да забележи изхвърляните кости в района.По кадрите се вижда че има много стари кости изхвърлени предни години.Явно в момента се използва отсъствието поради заболяване
на д-р Читов , за да си вдигне рейтинг пред обществото и власт имащите имащи отношение за разпределяне на постовите в структура на ОДБХ към която д-р Вълчанов има апетит и благословия на зем.министър заради добрата постановка с Бахов с/у Лавчев.Всички преработвателни предприятия са рекетирани в района с големи суми под проформа на консултански,проектански и др.услуги, от негова или поставени от него лица, но се страхуват да си признаят за да нямат спънки в дейността си.Платили са му с хиляди лева чрез Пламен Пеков ,под форма на проекти,хиг.практики и хасепси.Всичко това може дасе провери.Ако документите не са минали през Пламен, регистрация през крив макарон.От 5-10 бона е тарифата за по „разширен производствен капацитет“ нищо че обекта не отговаря на капацитетите възможности.Но кой си плати ще произвежда , кой не да фалира или се мъчи на пазара.

производител от региона
производител от региона
18.03.2011 13:17 13:17

Добре са навързани и всички търговски обекти в региона чрез Пламен Петков.Всички техн.проекти, док. хиг.практики , хасепси и др.са изготвени пак от Пламен Петков.Всички търг.обекти са със сключени договори за дезинфекции,дезинсекции и дератизации пак с въпросния Пламен.Ако ползващ услуги на друга фирма, започват ти проблемите в обекта , а един проверяващ винаги ще намери за какво да ти състави акт.С надежда с пенсионирането на д-р Младенова от Хей Хасково се почуства глътка въздух, но финансовите музи не намаляха.Като резултат от всичко това г-н Петков успя да събере средства да построи и оборудва мандричка , в която с финанси,духовна и физическа подкрепа участва и д-р Вълчанов.Регистрацията и е набързо скалъпена в края на годината с комисия от приятели проверяващи от старата служба.Е това вече ако не е класическа схема на пране на пари , здраве му кажи.

търговец
търговец
18.03.2011 13:45 13:45

Солидарен съм с изложеното от по горе.Аз също съм от рекетираните.Сърбал съм попарата на и на Пламен и на Вълчанов.Не смея да си изпиша името понеже е голям кариещия ще ми съсипе бизнеса както на много други.Предлагам да се проведе анкета в региона ,анонимна естествено поне докато е на влас , за да могат всички рекетирани производители и търговци да вземат отношение по въпроса.

Back to top button