Регион

Пръскат срещу кърлежи и комари в Харманли и Тополовград

Още две общини в Хасковска област обявиха, че започват пръскане на зелените площи срещу кърлежи, комари и бълхи.

В Харманли третирането на зелени площи, детски, спортни площадки и други територии за обществено ползване се извършва на 14 и 15 април. Обработката на тревните площи ще става през деня. Целта е да се постигне по-голяма ефективност. Обработваните терени ще са обозначени с информационни табели, посочващи дата и час на третирането с препаратите. Използваните препарати са безвредни за хората, бозайниците и птиците, но като допълнителна превантивна мярка гражданите не трябва да навлизат в напръсканите тревни площи за срок от 24 часа, съобщават от общината.

Пръскания ще се извършат днес и в Тополовград. Третираните терени ще бъдат обозначени с информационни табели за вида на използвания препарат, противоотровата, карантинен период, фирмата извършваща третирането и телефон за контакт. В площите не трябва да навлизат хора и животни до изтичането на карантинния период. При неблагоприятни метеорологични условия дните за третиране ще бъдат променени, допълват от кметството.

Haskovo.info припомня, че пръскания от 12 април започнаха и в Свиленград. Там те ще се извършват от 21 до 5 часа и ще продължат до 19 април.

През хасковското Спешно отделение вече ежедневно преминават пациенти, ухапани от кърлежи. Все още няма усложнения като Марсилска треска и Лаймска болест.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button