Хасково

След дебати приеха бюджета на община Хасково за 2022 г.

След близо едночасови дебати общинският съвет прие бюджета на община Хасково за 2022 г. с 26 гласа „за“, 8 – „против“ и 4 – „въздържал се“. Както Haskovo.info писа, 119 802 022 лв. е рамката по приходната и разходната част на бюджета за тази година.

Камен Тодоров от БСП заяви, че увеличението на бюджета с над 11% в сравнение с миналата година се дължи основно на управляващата четворна коалиция и разкритикува местната власт, че градът е мръсен, пуст и има бездомни кучета. Той се обяви за стимулирането на младите семейства.

Георги Пеев от групата „За Хасково“ поиска да се изтегли план-сметката за битови отпадъци. Той също коментира темата с бездомните кучета, като каза, че Агенцията по храните е дала предписание на общината за довършителни работи по частите от приюта на територията на бившето летище „Узунджово“. Пеев се изказа и за по-голям контрол от страна на общината върху фирмите, които разкопават улици и тротоари, които след това трябва да възстановят.

Кметът Станислав Дечев коментира, че въпреки инфлацията и повишаващите се цени, всички проекти и ремонти продължават. Той посочи, че план-сметката е изготвена по правилата. По неговите думи забавянето на регистрацията се дължало на това, че общината иска да регистрира сградите на „Узунджово“ като подобекти на съществуващия приют, а не като нов приют.

Деян Янев от „Демократична България – Обединение“ коментира, че има повече пари за културния календар, ремонти на детски градини и училища, но поиска повече средства за ремонт на разбитите улици, дори ако трябва да се отклонят средства за ремонт на алеята на Кенана.

Марио Янакиев от ГЕРБ заяви, че въпреки кризите в бюджета има увеличение на парите за социалните дейности и здравеопазването.

Тодор Кръшков от ГЕРБ насочи вниманието към вилните зони, които са в регулация от 20 г. и от които в бюджета влизат 800 000 лв. от данъци и такси, а са с разбити улици.

Кметът каза, че през миналата година са изхарчени 1.5 млн. лв. за асфалтиране на улици и булеварди, но преди това там са били сменени водопроводите. Сега се изготвяли проекти за ремонт на водопроводи, а междувременно били предвидени пари за закърпване на улици. Парите за Кенана били целеви и не включвали само асфалтирането на алеята, но и допълнително облагородяване на парка.

Повече пари за образование, култура и спорт в бюджета на Хасково за 2022

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button