Хасково

Номинираха Миглена Тянкова за член на Висшия съдебен съвет

Председателят на Окръжен съд – Хасково Миглена Тянкова е предложена за кандидат за член на Висшия съдебен съвет от съдийската квота, съобщиха на пресконференция от ръководството на съда.

Номинацията на Тянкова е издигната и подкрепена от 32 окръжни и районни съдии. Днес преди обяд кандидатурата й е входирана в съдийската колегия на ВСС. Председателят на Районен съд – Хасково Пламен Георгиев заяви, че Миглена Тянкова е съдия и ръководител с безспорни качества и в тези трудни времена се е утвърдила като професионалист и лидер.

Съд

Съдия Тянкова благодари за доверието и каза, че кандидатурата й за член на ВСС е голямо предизвикателство, защото ако бъде избрана ще има много проблеми в системата, които чакат своето решение. Тя посочи, че общите съдилища са пред кадрови колапс заради тромавите конкурсни процедури. Тянкова се обяви за децентрализация на конкурсите. Отделно със закриването на специализираните съдилища се очакват доста дела да се върнат в Хасково, което допълнително ще затрудни работата.

Мястото на Миглена Тянкова в хасковския съд се пази. Haskovo.info припомня, че вторият й последен мандат като председател на окръжния съд изтича през месец май. От ВСС вече обявиха конкурс за избор на административен ръководител на съда.

Професионалната квота от състава на съдиите е за шест съдии, чийто избор ще се състои на 18 юни в зала 1 на Националния дворец на културата в София. На общото събрание на съдиите в страната ще бъдат публично изслушани всички кандидати, като ще им бъдат зададени въпроси. На 25 юни в сградата на Съдебната палата в София ще бъде обявено решението на комисията за резултатите от избора.

27 коментара

 1. Чудесна кандидатура. Браво. Еднин кадър в тази държава да има на мястото си. Успех.

 2. Поздравления. Мъдро решение. Професионална кандидатура и човек с безупречен опит и експертиза.

 3. Една добра и професионална новина. Успех на съдия Тянкова, такива хора трябват на България.

 4. Един честен, достоен и качествен магистрат, отличен ръководител и администратор, който познава много добре съдебната система и знае как да се реформира.
  Много добра кандидатура.
  Дано да успее!

 5. Добра кандидатура на Хасковските съдии! Браво!
  Тянкова е много добър приятел и отлично подготвен магистрат и ще е достоен представител във ВСС на Хасково.

 6. Успех, Тянкова! Заслужаваш го, момиче! Ако в състава на ВСС има повече съдии като теб съдебната система има шанс. Горе главата и не обръщай внимание на хейтъри, можеш го! Обикновено са мъже, изтъкани от комплекси. На тази държава й трябват бойци, а ти си доказала, че си такава!

 7. Бас държа че всички тези положителни коментари са писани от хора които работят в съда! Здраво натягане, иначе заявлението и към „изхода“ . Виж за Пламен Георгиев съм много положително настроена , хубав мъж, интелигентен и справедлив . Пожелавам му той да стане шеф на Окръжния съд!

  1. Логичен коментар за човек, който се самоопределя като НЯКОЯ . Мисля, че това казва всичко.
   Поздравления за Тянкова и успех. Не работя в съда и няма за какво да се натягам. Познавам я като човек.

 8. Доказал се Човек и Професионалит в работата. Напълно заслужена кандидатура !

 9. Уникален човек, страхотен професионална лист, магистрат с огромен опит. Успех Тянкова !

 10. Виждам, че Тянкова може да си позволи около 20 трола. Дано и при гласуването получи толкова. Достатъчно за лично удовлетворение.

 11. Спокойно! Ще следим за купуване на гласове!

  Известна ни е наглостта, безкрупулността и алчността на кандидатката !

  И други неща са ни известни….

 12. Тази моралистка, ако отиде там, където иска, бас давам, че ще стане и там бардак. Ама по- добре да се маха от градът ни.

 13. Тази моралистка, ако отиде там, където иска, бас давам, че ще стане и там бардак. Ама по- добре да се маха от градът ни.

 14. Трябва повече хора като Миглена Тянкова да има в България.Достойна и ерудирана жена.Браво-успехи и късмет и само напред и нагоре.Браво.

  1. Не знаех,че имаме такъв ерудит…бре,бре. По-точната оценка е: нагла, неинтелигентна, груба в отношението си към останалите и болноамбициозна.

   1. Всичко е просто един Панаир на суетата в името на болезнения кариеризъм!

    1. Съгласна с равносметката ! Готова е да изчука подходящия/ите, за да постигне целта…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button