Хасково

Обжалват в съда и такса смет в Хасково за 2022 г.

В Хасковския административен съд е подаден жалба срещу решение на общинския съвет от 17 декември миналата година, с което е определен размерът на таксата за битови отпадъци за 2022 г.

Атакува се таксата за населението на Хасково, за населението и за жилищата на предприятия в IV зона и местностите „Кенана“, „Куба“ и „Туристическа хижа“, за населението и за жилищата на предприятия в V зона, както и в селата и за всички нежилищни имоти на предприятия. В жалбата се твърди, че решението е незаконосъобразно и нищожно. Делото ще е на 20 април, съобщават от съда.

Haskovo.info припомня, че в средата на декември Хасковският административен съд отмени частично решението на общинския съвет, с което е определен размерът на такса битови отпадъци в община Хасково за 2021 г. По-рано беше отменена такса смет и за 2020 г., като решенията се обжалват от общината пред ВАС.

Съдът отмени частично такса смет в Хасково за 2021 г.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button