Любопитно

Хасковска балерина за втора година с квота за световните танцови финали

Хасковска балерина спечели три квоти за световни танцови състезания. За втора поредна година Виктория Иванова от хасковския балет „Тангра“ извоюва квота за Dance World Cup. Състезанието, което събира на едно място танцьори от цял свят, тази година ще се проведе в Испания от 24 юни до 2 юли.

Квотата на Виктория е за танцът й V.I.P в стил Jazz. Хореографията е на Петра Недялкова, която също е възпитаник на ръководителя на „Тангра“ Дорина Инджова.

Балет

На квалификациите, които се проведоха миналата седмица в София, Виктория зае първо място в стил джаз и получи за танца си необходимите минимум 70 точки за участие в световните финали.

Балет

Този уикенд осмокласничката от хасковската езикова гимназия спечели още две квоти за участие във финалите на International Dance Open, които ще се проведат в Загреб от 5 до 8 май. Там Виктория зае първо място в стил Contemporary и второ в стил Jazz. Получи и безплатно участие в Workshop в Белград.

Балет

Междувременно в хасковския балет „Тангра“ кипи усилена подготовка за юбилейния спектакъл „Корени и мистика в танца“, който ще се проведе на 14 май от 19:30 часа на сцената на читалище „Заря“.

Балет

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button