Спорт

Двойка от Хасково стана републикански шампион по спортен бридж

Хасковската двойка Десислава Малакова и Гроздан Русинов стана републикански шампион по спортен бридж.

Те спечелиха държавния шампионат за двойки, който се проведе от петък до неделя във винарски комплекс в село Устина, област Пловдив. В състезанието участваха 30-те най-силни двойки в България.

Изиграни са три квалификационни сесии по 24 дона, а първите 14 са се класирали за финалния кръг.
Хасковските състезатели Малакова и Русинов са влезли във финала първи след трите квалификации с резултат от 62,2 %. Във финалния кръг са останали на 4-то място с 54,1%, но изключително високият им резултат от квалификациите се е оказал решаващ за първото им място в генералното класиране. Втори са състезателите от Разград Янко Енев и Христо Григоров, а трети са Климентин Николов и Христо Иванчев (София – Шумен).

Хасковски състезатели и друг път са ставали републикански шампиони на двойки, но винаги в тандем с партньор от друг град. Десислава Малакова и Гроздан Русинов са родени в Хасково и са се изградили като играчи в родния си град.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button