Хасково

Домашен арест за мъжа, който намушка свой съсед в Хасково

Хасковският окръжен съд наложи мярката за неотклонение „домашен арест“ на 60-годишния Нермин Салим, който е обвинен в опит за убийство на своя съсед Сеид Юсмен на 56 г.

Haskovo.info припомня, че двамата се скараха на 14 април следобед край кошарите си в хасковската вилна зона „Каменец“. Те отглеждат овце, като животните са причината за скандала. Сеид уцелил по главата Нермин с празна бирена бутилка, а последният извадил нож и го пробол в областта на гърдите.

Салим заяви пред съда, че не е искал да го убива и веднага се е обадил за линейка и полиция. Той обаче не е казал къде е ножа, с който го е пробол. Юсмен беше откаран в Спешно отделение на хасковската болница, след което го транспортираха за лечение в пловдивска клиника с опасност за живота.

Ако бъде признат за виновен Салим го грозят от 10 до 20 г. затвор. От прокуратурата поискаха постоянен арест, а адвокатът на обвиняемия – домашен арест. Пред съда беше разпитана съпругата на задържания и негов съсед, които свидетелстваха, че той е спокоен човек и страда от диабет.

В крайна сметка съдът му наложи домашен арест главно заради не толкова завишената опасност да се укрие или да извърши друго престъпление, както и заради влошеното му здравословно състояние.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Пловдивския апелативен съд.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Джак изкормвача
Джак изкормвача
18.04.2022 18:28 18:28

Бой на негри в тъмна нощ

Back to top button