Хасково

Хасковско семейство откри буболечка в хляба си

Севдалина и малкият ГеоргиСемейство от Хасково откри буболечка в хляба си малко преди да нахрани с него 2-годишното си дете. Майката Севдалина решила да приготви попара, когато открила върху кората на нарязания самун насекомото, приличащо на муха.

Семейството подаде жалба в агенцията по храните, което не бе чак толкова лесно заради преструктурирането на институциите. Оказа се, че мебелите на инспекторите вече се пренасят в бившата ДВСК на зеленчуковия пазар, а самите инспектори все още се намират в сградата на РЗИ до общината.

Буболечката в хлябаВ крайна сметка хлябът стигна до д-р Венета Лесова, която обеща, че още в понеделник производителят ще бъде инспектиран. Минималната санкция за подобно провинение е 1 000 лева. Резултатът от проверката ще стане ясен следващата седмица.

От хлебозавода обясниха, че технологията на производство изключва човешка намеса. Линиите били модерни, а по това време на годината все още нямало мухи, и заради това било изключено те да попаднат в продукта им. Това можело да стане само ако производствените цехове гъмжат от насекоми.

Вижте още за историята с насекомото в хляба във видео репортажа

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

9 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
С опит в ХВП
С опит в ХВП
19.03.2011 17:16 17:16

Имам доста голям стаж в производството на хранителни продукти.Всички се пъчат колко чисто е при тях и колко са модерни.Да,ама не ,както казва Петко Бочаров.
Шефовете надушват кога и кой ще ги проверява,погдотвят се рушветите в натура и се започва едно лудо търкане и лъскане,докато мине проверката.А след това….олеле,майко! Масово работниците не си мият ръцете,не си перат редовно работните дрехи,с работните дрехи си идват и тръгват от работа,позачистят си работните места както лисицата с опашката,взима се падналото на земята и отново се връща…..А на шефовете не им пука.Важното е да има голямо производство,по възможност без загуби и да си пълнят джобовете.Ако се поразровите,вижте колко фирми в бранша с какво текучество на персонал са.Ако в една такава фирма за храни има един относително постоянен персонал,който си знае работата и хигиената,такива ексцесии няма да има. А мухата върху хляба просто е капка в морето или върха на айсберга.

търговец
търговец
19.03.2011 18:32 18:32

Напълно прав е колегата.Топ инспекторите Младенова и лакея и Вълчанов гледат само да приберат парите им от хигиенни програми , технологични проекти и други форми за доене на производителите.Чирака им Пламен Петков прибира ежемесечно парички от сключени договори за услуги – дезинсекции,дератизации и др.дейности.Гладните кат хрътки инспектори гледат да гушнат някакъв бакшиш , а пък и можеш ли контролиращ хора на шефовете. Та ние като потре*ители ни остава да се радваме че няма мишки и плъхове в тестото им,но кой знае.

aaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaa
20.03.2011 7:00 7:00

А КОЙ Е ПРОИЗВОДИТЕЛЯ?КАЖЕТЕ ГО,ИНАЧЕ СТАТИЯТА СЕ ОБЕЗМИСЛЯ.ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ,ЗАЩОТО В ХАКОВО ИМА 1000 ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА ХЛЯБ.КАЖЕТЕ ГО ДА ЗНАЯТ ХОРАТА ДА НЕ СЕ КУПУВА ПОВЕЧЕ ТАКЪВ ХЛЯБ.ИЛИ И НА ВАС ВИ ПЛАТИХА ЗА ДА СИ МЪЛЧИТЕ А?ТИПИЧНО ПО БЪЛГАРСКИ!

Хасковлия
Хасковлия
20.03.2011 8:44 8:44

Във видеото се вижда!

тори
тори
20.03.2011 12:06 12:06

….от видеото се вижда хляба е ,,Карина“-хлебозавод,,Хасково“.

хляб
хляб
20.03.2011 12:56 12:56

това е провокация личи си че бубулечката е сложена варху хляба.

sevdalina
sevdalina
21.03.2011 7:45 7:45

bubole4kata ne e slojena varhu hlqba a e popadnala tam predi pe4eneto,poneje muhata be6e umrqla varhu hlqba,znam 4e ne moje da se vidi hubavo na snimkata ,no e taka

fr
fr
21.03.2011 12:04 12:04

ne qjte hlqb a parjoli

echa
echa
21.03.2011 13:13 13:13

Преди време в същия хляб изядахме полвин хле*арка бяха са стегнали малко и сега пак същите л…… Не купувайте хляб на Хасковския Хлебозавод ОТВРАТИТЕЛЕН Е!!!!!!

Back to top button